Учени, изследващи как темпераментът влияе върху поведението на възрастните хора, са 

...
Учени, изследващи как темпераментът влияе върху поведението на възрастните хора, са 
Коментари Харесай

Темпераментът на бебетата издава бъдещия им характер

 Учени, изследващи по какъв начин темпераментът влияе върху държанието на възрастните хора, са  открили, че поведенческите задръжки в ранното детство са знак, че към 26-ата година на индивида той ще е резервирана, интровертна персона, оповестява Българска телеграфна агенция.

При хората, които демонстрират сензитивност към грешките си в юношеството, учените са открили по-висок риск от развиване на тревожни разстройства и меланхолия. Изследването е финансирано от Националните здравни институти на Съединени американски щати и е оповестено в изданието на американската Национална академия на науките.

" Докато доста проучвания свързват държанието в ранното детство с рисковете за психопатология, резултатите от нашите проучвания са неповторими ", споделя Даниъл Пайн, началник на проучването и ръководител на катедрата по афективни невронауки в Националния институт по психологично здраве. 

" Нашето проучване е върху темперамента в доста ранните детски години и го свързва с държанието повече от 20 години по-късно посредством самостоятелните разлики в невралния развой ", прибавя Пайн.

В проучването са взели участие експерти от университета на Мериленд, Колидж парк, Католическия университет на Америка и Националния институт по психологично здраве. Те наблюдавали развиване на деца на 4 месеца, на 14 месеца и на възраст 15 години и 26 години.

Темпераментът са биологично обоснованите самостоятелни разлики в метода, по който хората реагират на света прочувствено и поведенчески.

Изследването е открило, че малчуганите, които са страхливи, внимателни и заобикалят контакт с непознати хора, предмети и обстановки и които поддържат това държание в ранното и по-късно детство, са изложени на нараснал риск от развиване на разстройства, свързани с тревога и обществена изолираност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР